Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Arktisen Heimon arvot

Me Arktisen Heimon jäsenet olemme:

  • Luonnonläheisiä ja luontorakkaita

Me ihailemme sitä ja kiitämme siitä, että pohjoinen luontomme on niin avokätinen. Se antaa meille ruuan, lääkkeet, rakennusaineet, askarteluvälineet, värit villoihimme ja kauneuden kaikkialle ympärillemme. Me arvostamme sitä, että täällä voi syödä suoraan luonnosta, pelkäämättä. Rakastamme sitä, että vaikka EU haluaakin puhtaasti sääntöjen yhdenmukaistamisen vuoksi kumota jo pitkään virallisena olleen tiedon, että Lappi on 99.9 % luomukeräysaluetta ja kolmannes koko Euroopan luomukeräysalueesta, me tiedämme asian olevan näin. Me emme tarvitse luomuleimaa tietääksemme sen, että elämme maapallon puhtaimmassa aarreaitassa.

Me rakastamme puita, hyötykasveja ja kukkia ja kohtelemme niitä sellaisina kuin ne ovat - elävinä olentoina. Kunnioitamme niitä niiden lahjojen vuoksi, mitä ne meille antavat, kiitämme niitä, liikumme luonnossa huolellisesti, roskaamatta, tuhoamatta ja varoen. Otamme vain sen, mitä tarvitsemme ja huolehdimme, että muillekin jää. Luonto on meidän kotimme ja ystävämme. 

  • Luonnollisia

Me olemme avoimesti sitä, mitä olemme. Meistä näkee luonteen, kulutustottumukset ja persoonan päällepäin. Näytämme usein jotenkin vähän erikoisilta: värikkäiltä, noidilta, menninkäisiltä, haltijoilta, viherpiiperoilta, metsäläisiltä, hippiäisiltä, peikoilta, jumalattarilta, tai rastatukkaisilta valkoisilta inkkareilta. Jotkut meistä näyttävät sentään ihan ”normaalilta”, ehkä vaan hieman tavanomaista valoisammilta. 

  • Arktisia, ihmeellisiä ja arkisia, eli mielettömän hienoja 

Olemme kaikki pohjoisen ihmisiä. Tykkäämme pohjoisen karusta kauneudesta, selviytymisestä, sinnikkyydestä, lievästä masokismista ja käsittämättömän uskomattomasta valokapasiteetista. Tykkäämme ääripäistä, kylmästä ja kuumasta, loputtoman valkoisesta ja loputtoman vihreästä, loputtoman valoisasta ja loputtoman pimeästä. Tai no, tykkäämme siitä, että selviydymme siitä kaamoksestakin ja valo aina kuitenkin lopulta voittaa, joka vuosi. Me olemme syntyneet tänne, me olemme syntyneet asumaan ääripäissä ja kestämään ne. Kaikki muille ihmeellinen on meidän arkipäiväämme. Asumme metsässä silloinkin kun muka asumme kaupungissa ja olemme lähempänä luontoa kuin muut sivistyneet kansat, sillä asumme sen ympäröimänä.

Meillä on kahdeksan vuodenaikaa ja varusteet ja mieli sen mukaan, sekä hyvä yhteiskunta. Me ymmärrämme, ettei mikään ole täydellistä, mutta parhaansa voi aina yrittää - ja me yritämme. 

  • Rehellisiä ja laatutietoisia

Me emme feikkaa, fuulaa, ui liiveihin, käytä ketään hyväksemme, tai valehtele. Sanomme, mitä ajattelemme, jos meiltä kysytään. Muuten saatamme olla aika hiljaa, jos ei satu olemaan mitään tärkeää asiaa. Toisillemme sanomme suoraan, jos toinen nukkuu hereillä ollessaan, tai on muuten vain jotenkin hukassa. Asiakkaiden kysymyksiin vastataan varmasti ja laatu on sitä, mitä sen sanotaan olevan. Elämä on paljon helpompaa totuuden kanssa, siinä vapautuu valtava määrä energiaa, kun toimii aina keskuksestaan käsin, eikä yritä miellyttää ketään. Me pyrimme tekemään aina niin, kuin on luonnollisesti oikein. Jokainen sen kyllä sisimmässään tuntee, tekeekö kompromisseja, vai onko itselleen ja muille oikeasti rehellinen.

Rehellisyys näkyy tuotteissamme. Me käytämme eettisiä ja mahdollisimman luonnonmukaisia raaka-aineita, parasta mahdollista laatua, mitä suinkin hinta-laatusuhteessa pystymme käyttämään, lähellä tuotettua tai ominaisuuksiltaan ylivoimaista, aina tuotteen laatu ja asiakkaan paras mielessä. Olemme ylpeitä ihmisiä, nimittäin ylpeitä siitä, että teemme kaiken tinkimättömästi. Jos esittelyssä sanotaan, että tuotteessa on maksimaalinen määrä yrttejä, niin silloin siinä on maksimaalinen määrä yrttejä, eikä oppikirjojen mukainen minimimäärä, joka antaa oikeuden mainita asia sisällysluettelossa. Me haluamme sinun parastasi ja olemme siitä ylpeitä.

  • Tiedostavia

Pyrimme tiedostamaan sen mitä teemme, miksi teemme, milloin teemme ja kenelle teemme. Pyrimme olemaan hereillä, emmekä toistamaan kaavoja, joita olemme perineet, omaksuneet tai itse itsellemme ajatuksillamme luoneet ja asettaneet. Emme usko mitään annettuna, vaan tutkimme ensin, onko asia totta. Olemme läsnä niin hyvin kuin suinkin osaamme ja otamme huomioon niin suuren kuvan, kuin suinkin kykenemme. Tiedostamme tekojemme ympäristöseuraukset ja panostamme siihen, että ne olisivat mahdollisimman positiiviset. 

  • Rauhaa rakastavia

Me suutumme vain epäoikeudenmukaisuutta kohdatessamme - jos luontoa kohdellaan huonosti, byrokratia tulee ennen kaikkien etua, tai ihmisiä tai eläimiä sorretaan. Muuten kaikki saavat elää juuri niin kuin haluavat ja meille kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Ruokaa riittää kaikille, kunhan se jaetaan tasapuolisesti. Luonto on kaikkien oikeus ja kaikki saavat tietää, mitä sieltä voi syödä ja mikä on lääkettä vaivoihin. Kaveria tuetaan ja autetaan, sillä jotta kaikki voisivat hyvin, ihan kaikkien pitää tosiaan voida hyvin! Se ei tule yksin, siihen tarvitaan apua, kukin saa vuorollaan auttaa ja olla autettavana. Niin syntyy oikea perhe, oikea Heimo, oikea yhteys.

  • Henkisiä ja taikauskoisia

Me olemme kaikki kiinnostuneita Hengestä, Suuresta Elämästä, viisaudesta, ikuisuudesta ja totuudesta. Kunnioitamme shamanismia, maailman vanhinta uskontoa, joka on kaikkialla maailmassa esiintynyt ensin, suunnilleen samanlaisena vielä kaiken lisäksi. Jo aikojen alussa ihminen tiesi, että on olemassa muutakin, kuin juuri nyt materiassa näkyvä. Olemme siis kaikki tavalla tai toisella kiinnostuneita ”henkisestä kehityksestä”, omasta kehittymisestämme, tai oikeammin ehkä riisuuntumisestamme, omaksi todelliseksi itseksemme. 

Uskomme sisäisen äänen ja ohjauksen kuunteluun, hiljentymiseen ja suuriin suojelijoihin, jotka ovat ihmiskunnan apuna. Uskomme siunauksiin, vahvistaviin loitsuihin ja rukouksiin, eli uskomme Sanan voimaan. Uskomme myös hyvän energian vahvistamiseen omalla sydämellisellä ja vakaalla aikomuksellamme ja toiminnallamme. 

  • Intohimoisia 

Me haluamme, että kaikki saavat toteuttaa elämäntehtävänsä täällä maan päällä. Me haluamme auttaa ihmisiä vapautumaan ja vapauttamaan itsensä kaikesta valheellisesta ja turhasta, joka heitä, heidän elämäänsä, tai onnellisuuttaan, rasittaa. Rojunraivaus, tavaroiden ja hyödynnettävän materiaalin kierrätys ja elämän siivous sen jokaisella tasolla on yksi intohimoistamme. Toinen on kannustaminen, rohkaiseminen, uudistuminen ja vapautuminen. Ihminen on onnellinen, kun hän on vapaa, turvassa, rakastettu ja tekee jotain merkityksellistä palvellakseen kokonaisuutta, johon kuuluu. 

  • Niitä, jotka valitsevat Rakkauden

Valita rakkaus maailmassa, joka väittää, että joku aina voittaa ja joku häviää ja jos ei vie toiselta, jää itse vaille, on rohkea teko. Valita rakkaus silloinkin, kun kaikki todisteet väittävät, että pitäisi valita viha, on maailman pelastavaa ja aseista riisuvaa. Jos valitset aina rakkauden, olet koskematon, sillä mikään ulkopuolinen ei silloin sinuun voi vaikuttaa. Kaikilla asioilla on aina kaksi puolta ja aina voi valita joko ymmärtää, tai tuomita. Hyväksyä voi silloinkin, kun ei ymmärrä, ja rajat saa asettaa, sillä nekin ovat rakkautta. Sinäkin voit valita aina rakkauden. Jos et tiedä, mikä tilanteessa olisi rakkauden mukaista, sulje silmäsi ja hengitä syvään. Pyydä mielellesi ohjausta ja katso vaihtoehtoja mielesi avoimessa tilassa. Se, kumpi ei heikennä ja ahdista sinua ja näyttää valoisammalta, on rakkautta. Mielesi äänekäs, tyytymätön, pelokas ääni voi väittää valintaa huonoksi, mutta sinä tiedät. Sinä tiedät, mitä Rakkaus tekisi. Tee niin ja vaikka kaikki hajoaisi ympäriltäsi, sinä pysyt valossa, sillä sinun sydämesi on puhdas.