Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Arktisen Heimon kukkatippojen synty

Lisätty 21.08.2018

Kirjoittajana Deva Valosana, Arktisen Heimon kukkatippojen kehittäjä ja valmistaja

Kiinnostus syntyi itse koetuista hyödyistä

Kiinnostukseni kukkatippoihin syntyi, kun olin vasta parikymppinen nuori nainen, juuri lukiosta päässyt ja vietin välivuotta lukion jälkeen. Olin tarjoilijana ravintolassa, jossa kävi lähes päivittäin syömässä kemiläinen kukkaterapeutti. Hakeuduin hänen asiakkaakseen ja sekä minä, että kissani saimme apua hänen tuotteistaan. Sitten maailma vei mennessään kaiken maailman omituisiin yliopisto-opintoihin ja täysin toisenlaisiin kuvioihin.


Vuosia myöhemmin, valtavan koirankierroksen käytyäni päädyin takaisin Lappiin, Rovaniemelle Lapin ammattiopistoon luonnontuotealan ammattitutkintoa lukemaan. Siellä yhtenä valinnaisena oppinaiheena oli kukkatippojen valmistus ja niin pääsin takaisin tähän kiehtovaan maailmaan. Ensimmäisenä kesänä, vuonna 2015, valmistimme työparini Junon kanssa parikymmentä emouutetta sekä varastouutetta ja ensimmäiset sekoitukset myös. Ensimmäinen suurmenestys ”Ei vituta yhtään ” -tippa syntyi, kuten monet parhaimmista tuotteista - vahingossa: minä join jäljelle jääneet emouutteet seitsemästä kasvista ja leijasin monta päivää täydellisen ei-vitutuksen tilassa! Koska se oli aikana aika vituttavaa minun elämässäni - moni asia riivasi ja vaivasi mieltä ja arkea - sellainen ei-vitutuksen kauden autuus oli harvinaisen elähdyttävä kokemus.

Seuraavaksi Metsäruusussa, asuinpaikassani, joka oli kouluni tontin ja ja tilan paratiisimainen saareke Rovaniemen siimeksessä, joulumarkkinoille syntyi toinen yhdistelmä ”Viimeinen Pisara”. Siihen aikaan olin kovasti sitä mieltä, että tällainen maailman meininki saa nyt riittää ja kaikkien halukkaiden on syytä saada herätä uudenlaiseen ajatteluun avustettuna kukkien viisaalla energialla. Lastasin tippoihin kolme kovinta tekijää, jotka tunsin, ehkä jotka tunnen edelleen, koko kukkamaailmasta. Suosikkini: mesiangervo - pyhä vapauttaja, siankärsämö - pyhä suoja ja kultapiisku - pyhä kohdistaja. Yhdessä nämä tipat saivat näkemään totuuden, varustettuna oikeilla mahtisanoilla, loitsulla. Minulla on edelleen kopiot molempien tippojen mahtisanoista. Ne olivat hyviä tippoja, voimakkaita, mutta minun myyntimotivaationi ei yltänyt myyjäisten yli. Minä olen selvästikin valmistaja, kukkien hellijä, kuuntelija, mahtisanojen vastaanottaja, loihtija. Se oli Juno, joka myi ja minä maistatin ja selitin. Markkinoilla. Sittemmin olen ollut muutaman kerran messuilla myyymässä, mutta en pidä siitä. Minä tykkään selittää asiat kerran hyvin ja sitten jatkaa tehtäviäni. Jos joku haluaa kuunnella uusinnan samasta asiasta, hän voi katsoa videon, minun pitää tehdä jo jotain uutta tai olla uuttamassa kukkaa johonkin jossakin. Onneksi tuo SIni tuli, niin joku osaa ja tykkää myydä ja suositella, mitä kenenkin kannattaa ostaa. 

 

Mitä kukkatipat ovat?

Kukkatipat ovat kukkaenergiavettä ja jotain säilytysainetta, yleensä alkoholia. On henkilöitä, jotka eivät voi tai halua ottaa alkoholipitoista tuotetta, joten pyrin löytämään vaihtoehtoisen, mahdollisimman miellyttävän makuisen tavan säilöä kukkatippoja. Se saattaa olla suola, maitohappobakteeri, etikka tai aine, josta en vielä edes tiedä. Pitää kysyä vaikka yhdeltä veljistäni. Hän on kemisti. Veljiä minulla on kuusi. 

Kukkaenergiavesi valmistetaan liottamalla, eli kylmäuuttamalla, lähdevedessä, suorassa auringonvalossa, jonkun yhden, tietyn kasvilajin kukkia vähintään kolme tuntia. Kukat valitaan siten, että ne kutsuvat tekijäänsä. Ne erottuvat muista vastaavista, ovat mahdollisimman hehkuvia, kauniita, ehjiä ja halukkaita palvelemaan. Ne kutsuvat sinua. (sivuhuom.*Tai sitten joskus käy niin, että se nyt vaan on ainoa lajin kukka koko alueella, sinä tarvitsen sen kukan tipat, sinä teet ne siitä, yksin metsässä tai vaikka kävelytien vieressä kasvaneesta sinnikkäästä ja vaatimattomasta yksilöstä, lyöt kädet ristiin ja pyydät ja rukoilet, että sen kasvin deeva tulee avuksesi ja auttaa teitä molempia täyttämään tehtävänne ja että siitä kasvista saadaan juuri oikeat tipat siihen tarkoitukseen. Yleensä näin jälkimmäisellä tavalla saa kyllä tehdä vain ja ainoastaan itselleen tuleville tipoille, sillä tippojen kukat kuuluu kerätä, kuten muutkin elintarvikekäyttöön kerättävät tipat, vähintään 20 metriä tieltä tai 50 metriä vilkkaasti liikennöidyltä tieltä. Mootoritietä ei mennä edes lähelle.*)

 

Kukkatippojen ominaisuudet

Tohtori Edvard Bach (1886–1936) oli erittäin korkeasti koulutettu lääkäri ja tutkija, joka elämästä ja saavutuksista voit lukea täältä https://www.bachcentre.com/centre/drbach.htm. Hän siirtyi perinteisestä lääketieteestä ja rokotteiden tutkimisesta ja kehittämisestä ensin opiskelemaan lisäksi homeopatiaa ja sitten kehittämään oman lääkintämenetelmänsä, kukkaterapian. Hän käytti vuosia ja tutki tuhansien kasvien ominaisuuksia löytääkseen ne 28 kasvia ja yhden sekoituksen, jotka tunsi tarvitsevansa hoitosarjaansa. Terapiamuoto oli tarkoitettu nimenomaan palauttamaan luonnollinen energian virtaus, jonka jokin tunnelukko tai vinoutunut ajatusmalli oli jumiuttanut. Hän havaitsi, että tuon negatiivisen mallin poistuessa, hoidettavien mieliala, maailmankuva ja henkisten ongelmien kehossa tuntuvat fyysiset vasteet paranivat. 

 

Kukkaenergiaveteen ei juuri erity fyysisiä aineita. Infuusiota, eli haudetta varten veden tulee yleensä olla lisättäessä lähes kiehuvaa ja joitakin kasvinosia tulee suorastaan keittää, jotta vaikuteaineet saadaan erittymään. Kukkatippojen hoitavissa ominaisuuksissa onkin kyse kunkin kukan henkisestä lahjasta maailmalle. Tuoksu ja maku voivat erittyä auringon lämmittämään lähdeveteen jonkin verran, onneksi, sillä sillä tavalla kukkia on kaikista mukavinta kokeilla itseen - ylijäämä suoraan lasikulhosta juomalasiin ja huiviin - loppupäivä menee tunnustellessa. Minä olen testannut ja testauttanut muutaman kukan tietämättäni niistä etukäteen mitään ja seurausten tunnusteleminen ja todistaminen on erittäin mielenkiintoista. Samaa työtä tekee hyvin moni muukin tippisti maailmalla ja vaikutuksia on hyödyllistä vertailla muiden tekijöiden kanssa.

 

Uusi sarja, 7 kukan sekoitukset

Tämä ihmeellisesti chakrajärjestelmän mukaan itsekseen järjestynyt sarja syntyi, kun löysin heimomme tämän hetken uusimman jäsenen - Sini Siepin. Hän on näkijä ja entinen myynnin ammattilainen, joka kiinnostui Arktisen Heimon tuotteista kuullessaan, mitä ne sisältävät ja mitä ne osaavat. Hän rupesi kyselemään asiakkaidensa puolesta tippoja rakkauselämää varten. Minulla ei sellaisia todellakaan ollut, sillä olen itse ollut jo kauan lähinnä kasvien, kivien ja henkisten opetusten lumoissa, enkä ollut enää kiinnostunut romanttisesta rakkauselämästä ja sen sellaisesta. Sain pistää kaiken peliin ja kertakaikkiaan tutkimalla tutkia kaiken löytämäni materiaalin kaikista niistä kasveista, joista olin tehnyt emouutteen ja varastouutteen tai joista minulla oli edes jompikumpi toimivana jäljellä. 


Samalla, kun puhisin turhautuneisuuttani uuden, sopivan innokkaan ja kannustavan, mutta jopa hieman painostavan, kumppanini tippatoiveista, laskin mielessäni, mitä muuta ihmiskunta todella tarvitsee, kuin rakkautta ja sen tuntemista ja tunnistamista itsessä ja muissa. Ensimmäinen asia, mikä tuli mieleen, oli vapaus. Ihminen tarvitsee mielen vapautta ja hengen ja ruumiin vapautta, ajatella uudella tavalla, tuntea uudella tavalla, hylätä vanha ja toimimaton ja astella uuteen pää pystyssä ja sydän ja mieli uudella tavalla avoinna ja vapaina. Mieli rauhassa, mielenrauhassa.

 

Sitten sanoja ja ominaisuuksia alkoi tulla: ihmiset tarvitsevat armollisuutta, jotta pystyvät kohtaamaan itsensä ja muut kaiken synnin ja syyllisyyden jälkeen ja nostamaan katseensa näkemään totuus. Ihmiset tarvitsevat päättäväisyyttä ja tietoisuutta, jotta maailma pelastuu kauttamme, ihmiset tarvitsevat turvallisuutta ja vaurautta, luovuuden mahdollisuuksia, jotta he voivat olla onnellisia arjessaan. Ja kun etsin yhtä sekoitusta, sitä joka toisi esille rakkauden, jaoin muutkin kukkaseni oikeisiin osoitteisiin, kukkatippasekoituksiin, heidän työpaikoillensa. Vain pari, kolmekymmentä valmistamaani yksittäisuutetta jäi sekoitusten ulkopuolelle. Kaikki tapahtuu ajallaan, myös tämän sarjan syntyminen, kun kaikki osallistujat olivat vihdoin paikalla ja tekijä kypsä. Jonkun verran sain arpoa tiettyjen kasvien kanssa, minne ne kuuluvat kaikkein vahvimmin, sillä ne tuntuivat kuuluvan moneen sekoitukseen (kuten mänty ja niittyleinikki). 


Kun olin päättänyt, mitä tarvitaan ja mitä kukkia resepteihin tulee, aloin ajatella etikettien värejä. Halusin yrityksen nimen mukaisesti tavoitella Aurora Borealiksen, revontulten värejä. Annoin mieleen nousta sopivan värin jokaisen sanan kohdalla: Rakkaus - punainen, Vapaus - vaaleansininen, Vauraus/Luovuus - oranssi, Turvallisuus - vihreä, Armollisuus - violetti ja Tietoisuus - kulta ja valkoinen. Sitten kun tajusin, että valkoista lukuunottamatta olin valinnut chakrajärjestelmän värit ja teematkin lähestulkoon passasivat yhteen, vaihdoin Tietoisuuteen tummansinisen värin etikettiin. Toivon todella, että jokainen löytää itselleen tarpeellisen ja sopivan sekoituksen. Kukapa ei joskus tarvisi rakkautta, vapautta, päättäväisyyttä, tai turvallisuutta?