Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Arktiset Heimolaiset, osa 1

Lisätty 24.08.2018

Kirjoittaja Deva Valosana

Heti on mainittava, että Arktiseen Heimoon kuuluu paljon ns. ulkojöseniä. He ovat ihmisiä, jotka ovat olleet tukemassa Heimon yrityksen syntyä aivan alusta asti, jo sieltä kun perustaja itse ei edes tiennyt olevansa jotain perustamassa. 

 

Perustaja ja tuotevelho

 

Perustaminen on niin hyvä sana! Luoda perustuksia, tehdä perustaa, muokata maata, pohjustaa jotain, perustella = perustaa. Valtavan kertovainen sana. Suomen kieli on niin mahtavan rikas! Minä olen Arktisen Heimon perustaja, Deva Valosana.

 

Oli kesä 2015 ja olin vasta aloittanut koulun Metsäruusussa, Rovaniemellä. Minusta tulisi luonnontuotealan ammattilainen. Olin aina ihaillut rohtoreita ja kasvien tuntijoita, niiden arvostajia ja käyttäjiä. Istuin joen törmässä puisilla portailla poikaystäväni Junon kanssa ja mietin Suomen tulevaisuutta ja villinä kasvavien luonnonyrttien osuutta sen menestykseen. Näin valoisan tulevaisuuden. Näin, miten raskas ja saastuttava teollisuus saatiin luonnollisesti perustellen vaihtumaan luonnontuoteteollisuuteen, jossa kaikki ihmiset hyötyisivät tasapuolisesti. Tänne oli tullut vasta valtava määrä miehiä pakolaisina kaukaa ja me mietimme, miten he voisivat sopeutua asumaan tänne niin, että se olisi kaikkien kannalta terveellistä ja helpottavaa, hyödyllistä kaikille osapuolille. Keksimme heille koulutukset ja työt ja samalla, miten Suomen kansa saataisiin tervehtymään ja rikastumaan niin, että he voisivat hypätä oravanpyörästä, lakata saastuttamasta ja elää onnellisina ja esimerkkeinä muille maille, elämänsä loppuun saakka. Aamen. 

 

Kirjoitimme asiasta ehdotuksia joka puolelle, meillä oli koulutusohjelmat ja alustava liiketoimintasuunnitelma valmiina, tarvitsimme vain tahon, joka olisi tarttunut, alkanut meidän kanssamme järjestämään tuota suunnitelmaa. Otimme yhteyttä presidenttiin ja ministeriöön, otimme yhteyttä kansanedustajiin ja kunnanjohtajaan, pyrimme saamaan kiinni kaupungin vastaavia virkamiehiä. Myöskin siksi, että halusimme säilyttää koulumme - uskomattoman rikkaan koulutusohjelman, jonka opettajamme oli 14 vuodessa kehittänyt yhteistyössä toisten alan ammattilaisten kanssa, sekä koulurakennusten tontin ja metsät koskemattomina. Koulutus lopetettiin ja tontti myytiin. Kukaan ei tarttunut suureen ehdotukseemme maailman pelastamiseksi Suomen luonnossa asuvien kasvien avulla. Se oli hyvin turhauttavaa ja ärsyttävää.

 

Kesällä 2016 ymmärsin, että haluan myydä tekemiäni tuotteita laajassa mittakaavassa. Ymmärsin myös, että minulla oli samassa koulussa muitakin, jotka halusivat samaa asiaa, saman tietoisuuden ja onnellisuuden levittämistä, jonka itse koimme ollessamme tekemisissä kasvien kanssa. Varsinkin luonnossa, kun kasvit ovat vielä täysin elossa. Myös aina kasveja käsitellessä ja kun valmistaa niistä tuotteita, tulee hyvä olo. Kasvit ovat niin positiivisia ja niiden vaikuttavat aineet toimivat usein jo tuoksun tasolla. Uskomme ja toivomme, että ystävyys, jonka me koemme kasvien kanssa niiden läsnä ollessamme, välittyy niistä valmistettuihin tuotteisiin arvostuksena, sinulle. Me haluamme, että sinä saat vain parasta kasvien hoivaa ja meidän siunauksia ihollesi ja hengellesi. Me haluamme sinulle vain kaikkein parasta. Parhaita rohtoja, parasta ravintoa, niin keholle, mielelle, kuin sydämelle. 

 

Suomen luonnon kasvit osaavat vaikka mitä. Ne osaavat niin käsittämättömän paljon, että se on aivan uskomatonta, ihailtavaa. En aina oikein ymmärrä, miten kukaan jaksaa olla kiinnostunut ihmisistä, kun vieressä on vihreitä supersankareita. Suomen luonto on maailman puhtain, Lappi ON 99.9 % luomualuetta, vaikka EU haluaakin alkaa vaatia luomuleimaa jokaiselta metsänomistajalta erikseen. Suomen luonnonkasvit selkeästi lisäävät käytössä tietoisuutta ja ihmiset hakevat nyt tietoisuutta. Jos saisin tuotteet maailmalle, tekisin sille palveluksen. Samalla tekisin palveluksen Suomelle, joka voisi lanseerata Suomen tuotteet, superfoodit, Arktisen Heimon salaiset aseet, maailmalle tänä laadun, luomun, villin arvostamisen ja ankaran parhaan ravinnon etsinnän aikakautena. Voisimme siirtyä kovasta teollisuudesta ja maskuliinista, pehmeään, uusiutuvaan, naiselliseen teollisuuteen. Samalla saataisiin ihmiset metsiin, töihin, olemaan yhteydessä luonnon kanssa ihan käsipäivää. Tienaamaan rahaa ja samalla terveyttä, sillä metsä tutkitusti lisää terveyttä, yleiskuntoa ja onnellisuutta. 

 

Perustaminen on niin hyvä sana siksikin, että täällä päin se tarkoittaa välittämistä. ”En mie niin perusta”, tarkoittaa, ettei välitä jostain.  ”Mitä sie siittä perustat?” taas kysyy, miksi joku asia on olevinaan tärkeä. Mie perustan. Välitän asioista, välitän asioita. Nyt haluan välittää sinulle kaiken sen helpotuksen ja viisauden, armon ja pehmeyden, minkä mesiangervo ja piharatamo ovat minulle tuoneet. Haluan että tunnet, mitä puna-ailakki ja maitohorsma ovat minullekin kukkatipassa tehneet. Haluan, että tunnet saman, minkä olen saanut tuntea, kaikki kasvien parantavat lahjat. Ja että sitten kerrot eteenpäin, niin että muutkin saavat ne kokea. Sitten meitä on monta ja kaikilla on kivaa. 

 

Vuonna 2017 hain innovaatioseteliä Arktiselle Heimolle, minun yritysnimelleni ja brändin kehitys alkoi. Tarkoitus on tehdä yhteistyössä muiden kanssa, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle. Siksi liikkeelle lähdettiin minun omista, hyvistä ja toimivista tuotteista ja niiden markkinoinnista.

 

(Tiesittekö muuten, että jos autoja ei olisi, voisimme laiduntaa tienvarsilta? Minulla on kirja, joka esittelee 101 syötävää, kaikkialla ympärillämme kasvavaa luonnonkasvia ja tiedän omasta kokemuksesta, ettei siinä edes vielä kaikki. Voisimme kerätä ruokaa kaikkialla. Koirien pitoa tai ainakin niiden ulostamista pitäisi rajoittaa, jotta tämä onnistuisi. Mutta sitten voisimme syödä lähes kaiken näkyvissä olevan vihreän kasvuston. Tai sitten autojen tulisi olla vedellä käyviä. )

 

 

Ulkojäsenet

 

Siitä päästään takaisin niihin Heimon ulkojäseniin. Isäni rakensi minulle kuivaamon ja tuotantolaitteiston. Seija Niemi koulutti minua ja kouluttaa edelleen kouluttajia ja Eveliina Niva katsoo hankkeidensa kanssa koko alan tulevaisuuden perään. Rakkaat opettajamme Anja ja Jukka huuhtovat kultaa ja luottavat, että me hoidamme oman hommamme. Samalla tavalla ajattelevat opiskelutoverit toivovat yhteistä menestystä todella hartaasti ja kantavat meitä ajatuksissaan. Heimoa oli perustamassa ja kannattamassa alkumetreillä todella paljon ihmisiä. Ilman heitä ja monien muiden, kuten Markun (ensimmäinen iso tilaaja), Japin (josta tulee vielä suuri jälleenmyyjä) Jaskan ja Jannen, kannustusta, emme olisi tässä nyt. Voi näyttää muille, että tässä ei olla pitkällä, vasta muutama tuote ulkona, mutta voin kertoa, että tie tähänkin asti on ollut hyvin, hyvin pitkä ja kokemusrikas. Seuraavassa blogissa kerrotaan muista jäsenistä, joita Heimoon tällä hetkellä kuuluu.