Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ehdoton anteeksianto

 

Ehdoton anteeksianto on menetelmä, jonka on kehittänyt Colin C. Tipping ja sen alkuperäinen nimi on Radical Forgiveness. Se on menetelmä, jossa ihmistä painava asia otetaan ja käsitellään perinpohjaisesti paitsi uhrin näkökulmasta, myös laajemmasta, sielullisesta näkökulmasta käsin. Se auttaa pääsemään yli käytännössä mistä tahansa traumasta. Anteeksiannossa ei ole kyse siitä toisesta ihmisestä, joka sinun näkökulmastasi sinua jotenkin satutti, tai loukkasi, aiheutti kärsimystä. Siinä on kyse sinusta itsestäsi, että pääsisit eroon tuon kokemuksen aiheuttamasta kivusta, traumasta, muistoista ja pelosta, joka saa sinut vääntämään käytöstäsi tänäkin päivänä tuon vanhan tapahtuman pohjalta. 

 

Ehdottomassa anteeksiannossa on valtava voima, sillä se ei ole anteeksiantoa sanan perinteisessä mielessä. ”Tavallinen” anteeksianto on sitä, että tuomitsevasta asemasta käsin ns. armahtaa toisen, joka kuitenkin teki väärin ja on tuomionsa ansainnut. Tällainen asetelma ei laukaise tapahtunutta, ei vapauta sitä pois kenenkään järjestelmästä, vaan nostaa toisen ihmisen toisen yläpuolelle ja tekee toisesta uhrin ja toisesta syyllisen. Ehdoton anteeksianto on menetelmä, jossa sille toiselle, sinua satuttaneelle, ei koskaan edes kerrota anteeksiannosta. Heti alusta lähtien tunnistetaan, ettei sitä tehdä sen toisen hyväksi, vaan ainoastaan oman vapautumisen vuoksi. Tilanne omaksutaan, se jollain tasolla hyväksytään tapahtuneeksi, siitä kannetaan oma vastuu ja sekä se toinen, että itse vapautetaan tapahtuneesta. Tämä kaikki tapahtuu lomakkeen avulla, jonka täyttäminen on hyvin puhdistavaa ja omia tuntoja valaisevaa. Jos sinulla on siis anteeksiannettavaa kenelle tahansa, vaikka itsellesi, suosittelemme lämpimästi. 

 

Kirjasta on tulossa suomeksi uusi painos. Englanniksi lomakkeen voi ladata ilmaiseksi Colinin sivuilta https://www.radicalforgiveness.com