Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ihmeiden oppikurssi

 

Ihmeiden oppikurssi on kolme kirjaa sisältävä opus, joka purkaa sen ajatusrakennelman, pelottavan koodin, joka mieleen on iskostettu elämän todellisuuden suhteen. Se on vapauden lippulaiva, joka julistaa ensimmäisestä sivusta viimeiseen, että Sinä olet Rakkaus ja kaikki kaltaisesi on osa sinua ja kaikki muu on vain harhaa, jota ei tarvitse oikeasti pelätä. IOK:n perusajatus on, että kaikki on vain joko pelkoa, joka on katoava ja muuntuva, eikä siis todellinen lainkaan, tai rakkautta, joka on ikuinen. Koska me olemme osa rakkautta, me olemme ikuisia. Olemme myös oikeasti keskenämme yhtä, joten viha toista kohtaan on sama kuin kehon jalka vihaisi saman kehon kättä - itseään tuhoavaa hulluutta. Sama koskee riistoa, petosta ja hyväksikäyttöä, ne ovat kaikki vain itsevihan ja pelon, meidän ainoan vihollisemme, muotoja. 

 

Opetusten mukaan olemme laskeutuneet tänne elämän uneen, harhaan, helvettiin, leikkiäksemme kaksijakoisuuden maailmaa. Valitettavasti unen luonteeseen kuuluu, että sitä pidetään totena ja se on hyvin realistinen, joten alamme uskoa siihen usein ainoana todellisuutenamme, kunhan olemme asuttaneet kehomme. Kun herää aavistus, mielen pohjalla kaikuva hiljainen totuus, tieto siitä, että tämä silmiemme edessä aukeava elämä ei voi olla kaikki, mitä on ja kaipaus suurempaan ja kun sydämen hellä ääni käy niin lujaksi, että etsintä alkaa, ihminen voi löytää Ihmeiden oppikurssin. Se kertoo, miten pelon harhautukset voitetaan ja omat ajatukset valitaan itse ja miten pyydetään apua silloin, kun tilanne lyö kerta kaikkiaan yli oman ymmärryksen.

 

Loppujen lopuksi meiltä pyydetään niin vähän ja silti kaikki - että pelastaisimme maailman, kun se kerran kaipaa pelastajaa. Ainoa, mitä meidän tulee antaa, on pelkomme pois ja siunauksemme tilalle. Ihmeiden oppikurssi on kirja, jota saa tilata nettikirjakaupoista ja sen ympärille on perustettu myös lukupiirejä, koska sen sisältämät ajatukset ovat suuria ja niitä on mukavaa pohtia yhdessä.